Vintervær på Vatnet

Stabilt kaldt vintervær på Vatnet for tiden med nattetemperaturer godt under -10C. Nettene er klare og vi har lagt bak oss en uke med vakker fullmåne. Januar måned ga rekordlav nedbør, og det er bare så vidt et tynt snølag på bakken. I påvente av skiføre er det mange som kan glede seg over god skøyteis. Vis oppmerksomhet ved utfallsos, og i områder der NVE har markert utrygg is. NVE’s iskart finnes på «Nyttige linker» i nedtrekkesmenyen på venstre side av hjemmesiden.

2 kommentarer til «Vintervær på Vatnet»

  1. Hei – målte istykkelsen forrige mandag i innerste bukta på Innervatnet mellom Perleelva (elva fra Klubbvatnet) og Sagelva (elva fra Kristivatnet) – godt unna elveutløpene. Da var isen 32 cm ren stålis. En uke tidligere var tykkelsen 25 cm i samme område. Det har vært kaldt i hele periode etterpå med temperaturer ned til 15 minusgrader, og jeg vil tro at isen nå er i underkant av 40 cm (38 eller 39 cm). Det er rimelig å tro at den neppe er særlig tynnere generelt i Innervatnet – med unntak av elveutløpene selvsagt.

    1. Hei Kjell, Takk for nyttig informasjon. Kan jeg legge denne ut på innlegget uten å nevne deg ved navn?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *