Skadeverk på Forskaia må stanse

Som kjent fra Facebook har det på nytt skjedd skadeverk ved Forskaia. To båter har hatt innbruddsforsøk på bensinrommet, og fortøyninger har vært kastet i elva.

Gjennom årene har båter gått på fossen, benker og livbøyer kastet på vannet, biler har blitt stygt ramponert, og fortøyninger og båter gjort hærverk på. Det er begrunnet mistanke om at dette dreier seg om barn i 10-12 års alderen. 

I samarbeid med Grunneierlaget, er det nå en dialog med tiltakskoordinator ved Tverlandet skole/leder for Tverlandet Idrettslag. Ikke bare ønsker vi å engasjere foreldre i nærområdet, men også øke oppmerksomheten på at et lite mindretall av unge ødelegger for det store flertall kjekk ungdom som bare ønsker å komme til kaia for å bade og hygge seg.

Det vurderes flere tiltak for å dokumentere skade og gjerningspersoner. Sist fredag var Avisa Nordland innom for å lage en historie om saken. Meldingen er at i fremtiden vil skadeverk bli anmeldt til politiet, og foreldre til mindreårige vil bli gjort økonomisk ansvarlige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *